Stockholm Brewing Co, Södermalm. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kolme kivaa…olutkeidasta Södermalmilla

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tänään aloitetaan uusi sarja satunnaisia vinkkilistauksia, ”Kolme kiva…”

Nämä Kolme kivaa voivat olla milloin mitäkin, mutta pyrin kuitenkin siihen, että kaikki seuraisivat kaavaa kolme vinkkiä tietyn (saman) teeman ympärillä tietyssä kohteessa (tai tietyn teeman mukaan eri kohteissa samassa maassa, ehkä toisinaan jopa eri maissa mutta saman teeman ympärillä). Menikö vaikeaksi…no voi olla, että menee minullakin vaikeaksi, joten katsotaan mihin suuntaan kehittyy…

Aloitetaan sarja tutusta lähikohteesta, Tukholmasta ja tarkemmin Södermalmin kaupunginosasta vinkeillä hyväksi havaituista osoitteista, jos illalla on suunnistamassa tuopposelle tai parille.

Stockholm Brewing Co
Frihamnsgatan 28 – Stockholm

Tämä ei ole ensisijaisesti pubi vaan mikropanimo, joka sijaitsi Södermalmissa asuintalon kellarikerroksessa melko tavanomaisen autotallinoven takana. Ajoluiskan päässä paljastui pieni panimo pullotuslinjastoineen kaikkineen ja vieressä pitkä pöytä penkkeineen.

Tilassa toimi ensisijaisesti panimo, joten tämä ei ole joka päivä yleisölle avoinna oleva baari. Stockholm Brewing järjesti kuitenkin säännöllisesti pubi-iltoja, jolloin yleisölle avataan ovet. Tietoa pub-illoista ja aukioloajoista löytyy Facebook-sivuilta.

EDIT: Toiminnan laajennuttua Stockholm Brewing on muuttanut Södermalmilta uusiin, isompiin tiloihin Frihamneniin, Värtanin läheisyyteen (Frihamnsgatan 28).
Panimon yhteydessä toimii nykyään Farm Restaurant & Bar

Stockholm Brewing Co, Södermalm. Kuva: © Matkoilla-blogi

Stockholm Brewing Co, Södermalm. Kuva: © Matkoilla-blogi

 

Nytorget 6
Nytorget 6, Södermalm – Stockholm

Tänne tullaan lasilliselle ja kahdelle, lounaalle, illalliselle tai brunssille. Kyseessä on SoFo-alueen kortteliravintola jossa trenditekijä on melko korkealla, joten tänne tullaan kauempaakin.
Nytorget 6’sta löytyy arvio myös aikaisemmassa postauksessa.

Nytorget 6, SoFossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Nytorget 6, SoFossa. Kuva: © Matkoilla-blogi

Katarina ölcafé
Katarina Bangata 27, Södermalm-Stockholm

Tämä korttelibaari ei ole järin suuri, mutta sitäkin viihtyisämpi. Istumapaikkoja on rajallisesti; kaikkein viihtyisin paikka tarkkailla menoa on ikkunasyvennyksen penkillä vanhan tiskin edessä. Tarjolla on (pitkälti paikallisten pienpanimoiden pullotteiden lisäksi) myös pientä syömistä. Viime käynnilläni tyydyin ohrapirtelöön, mutta Katarina Ölcafén täytetyt leivät näyttivät kieltämättä melko houkuttelevilta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet