Kolme lasillista Edinburghissa

by Alex | Matkoillablogi.fi

Edinburghissa mukavan baarin löytäminen ei ole kovinkaan vaikeaa; tarjolla on niin viihtyisiä, perinteisiä pubeja kuin trendikkäämpiäkin baareja. Riippumatta siitä onko tyyli perinteinen vai modernimpi, yksi asia yhdistää kuitenkin kaikkia: skotlantilaisten viskipullojen rivistö on vaikuttava!
Tässä kolme suosikkia Edinburghin baaritarjonnasta

No 1 high street

1 High Street (Royal Milen kulmassa)

Perinteinen pubi tummine puupaneleineen ja sisustuksineen. No 1 High Street sijaitsee aivan Royal Milen kulmassa, eli ns. keskellä kuhinaa. Silti paikassa oli mielestämme jotain sympaattista ja aitoa – juuri sellaista pubin kodikkuutta, jota löytää vain paikan päällä saarivaltiossa. Laajan olut- ja viskivalikoiman lisäksi tarjolla on pubiruokaa. Elävää musiikkiakin on ilmeisesti tarjolla muutamana iltana viikossa.

 

The empress

25 Broughton Street

Trendikkäämpää ja modernimpaa baarityyliä edustava The Empress  sijaitsee ”Uuden kaupungin” puolella Broughton Streetillä, jossa baareja ja ravintoloita on tiheässä. Hieman rouheasti eri tyylejä sekoittavassa paikassa tarjolla on olutta ja cocktaileja, sekä ilmeisen suosittuja ja hyvännäköisiä pizzoja palan painikkeeksi (poikkesimme The Empressiin yömyssyille illallisen jälkeen, joten pizzan maistelu jäi toiseen kertaan…).

 

THE conan doyle

71-73 York Place

Pubin nimi, The Conan Doyle, viittaa tietenkin kuuluisan Sherlock Holmesin luojaan, sir Arthur Conan Doyleen, joka syntyi kivenheiton päässä pubista. Vaikkakin kyseessä on ketjuun kuuluva pubi  (NIcholson’s) paikassa on oma viehätyksensä. Itse kehuvat vaatimattomasti itseään ”parhaana pubiruokapaikkana Edinburghissa”; mene ja tiedä, mutta syömäämme lounas oli hyvä, olut sopivan viileää ja ravintola täynnä ruokailijoita ja iloista puheensorinaa kun paikalliset virittäytyivät iltapäivän rugby-otteluun.

Neljäntenä baarina tälle listalle olisi ehdottomasti kuulunut myös Rollo Broughton, mutta koska ruokatarjoilukin oli siellä varsin maittavaa, listaan sen mieluummin tulossa olevaan, Edinburghin ruokapaikkasuosituksia käsittelevään postaukseen.

Kaikki Skotlannin matkaamme liittyvät postaukset löytyvät Matkoilla-blogista Edinburgh-tägin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet