Kuura ja Colorado - Levin ravintolahuippuja. Kuva: © Matkoilla-blogi

Levin ravintoloiden terävää kärkeä: Ravintola Kuura ja Colorado Bar & Grill

by Alex | Matkoillablogi.fi

Levin kevätviikonloppuna söimme kahtena iltana erittäin hyvin, uskaltaisin jopa väittää että Levin keskivertoa paremmin. Vaikka kyseessä on kaksi saman ravintoloitsijan ravintolaa tyyliltään nämä ovat täysin erilaiset. Tervetuloa Levin ravintolakierrokselle Ravintola Kuuraan ja Colorado Bar & Grilliin.

Ravintola Kuura

# # # EDIT: Ravintola Kuura on sulkenut ovensa syksyllä 2017, samoissa tiloissa toimii nykyään Stefan’s Steakhouse. # # # 

Ravintola Kuura on hienostunut, mutta rentohenkinen bistro-ravintola jonka ruokalista edustaa melko klassista tyyliä – kuitenkin ehdottomasti positiivisessa mielessä. Jo ravintolaan saapuessamme huomio kiinnittyi erittäin hyvään palveluun: iloista, reipasta, huomaavaista ja miellyttävää olematta silti mielistelevä ja päällekäyvä. Meillä on usein tapana luonnehtia tällaisesta palvelua ”asiakasta pelkäämättömäksi”.

Ravintola Kuuran ruokalista oli - kuten hyvässä bistroravintolassa kuuluukin - lyhyt ja ytimekäs. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola Kuuran ruokalista oli – kuten hyvässä bistroravintolassa kuuluukin – lyhyt ja ytimekäs. Kuva: © Matkoilla-blogi

Huomiomme kiinnittyi heti aperitiivilistan kohdalla siihen, että ravintolassa ei ilmiselvästikään tyydytä menemään siitä mistä aita on matalin, vaan halutaan luoda uutta. Innovatiivisten alkujuomien parissa vierähtikin tovi tutustuessamme kynttilöin valaistussa ravintolassa ruokalistaan. Pitkällisen harkinnan jälkeen (houkuttelevia vaihtoehtoja oli useita, vaikka lista oli sopivan lyhyt kuten hyvissä ravintoloissa kuuluukin) päädyimme seuraaviin:
Alkuruoaksi Hummeriravioli hummeriliemessä sekä Maa-artisokkakeitto & parmankinkku-kroketti, pääruoaksi Pippuripihvi sekä Ankka ja jälkiruokalistalta voiton veivät Creme Brulée sekä Sitruunapiiras ja jogurttijäätelö.

Ravintola Kuura: Ankka. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola Kuura: Ankka. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola Kuura: Crème brûlée... Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola Kuura: Crème brûlée… Kuva: © Matkoilla-blogi

...ja sitruunapiiras jugurttijäätelön kera. Kuva: © Matkoilla-blogi

…ja sitruunapiiras jugurttijäätelön kera. Kuva: © Matkoilla-blogi

Kuten kuvista näkyy annokset tarjosivat silmäniloa, mutta mikä yhtä tärkeää: kaikki annokset olivat todella herkullisia ja tarjosivat hienoja makuyhdistelmiä. Iso plussa myös tarjoilijallamme, joka osasi suositella ruokien kanssa loistavasti yhteensopivat viinit ja oli aidosti innostunut työstään.

Kuura_sisustus_Kuva-©-Matkoilla-blogi

 

Colorado BAR & GRILL

Toisen illallisen Levillä nautimme tässä tex-mex –tyylisessä ravintolassa, joka on genrelleen uskollinen niin sisustuksen kuin ruokalistankin suhteen. Colorado Bar & Grill (joka on ravintola Kuuran sisarravintola) on tunnelmallinen paikka; hämyisä ja viihtyisä, juuri sopiva paikka rentoon illalliseen raikkaassa ilmassa vietetyn laskupäivän jälkeen. Täälläkin innovatiivisuus näkyi selkeästi jo aperitiivilistalla, esim. viskipohjaiseen mojitoon en ollut itse aikaisemmin törmännyt.

Colorado Bar & Grill. Kuva: © Matkoilla-blogi

Colorado Bar & Grill. Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintolan henkeen ja genreen sopii, että annokset ovat melko reilun kokoisia (lue: ISOJA!). Selvää on, että täältä ei kenenkään tarvitse illallisen jälkeen lähteä nälkäisenä. Alkuun tilasimme Colorado Nachos-annoksen jaettavaksi, ja siitä olisi hyvin riittänyt jaettavaksi neljällekin; kahteen pekkaan ei ollut toivoakaan selättää annos, vaikka nälkä olikin.

Pahimpaan nälkään ensiapua tarjosi reilu Nachos-annos jaettavaksi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Pahimpaan nälkään ensiapua tarjosi reilu Nachos-annos jaettavaksi. Kuva: © Matkoilla-blogi

Pääruoaksi tilasimme Cheeseburgerin ja Kanafajitaksen. Annokset olivat maukkaita ja reiluja, ja näiden jälkeen ei ollut enää toivoakaan siitä, että jälkiruokalistaa olisi jaksanut edes katsoa. Tyyliltään Colorado edustaa kategoriaa ”runsaasti ja täyttävää”, joka voi joskus olla juuri mitä kaipaa.
Coloradossakin palvelu oli hyvää ja mutkatonta – juuri sellaista kuin palvelun kuulukin olla kun se parhaimmillaan; asiakkaan huomioimista niin, että välittyy aito välittäminen ja ollaan katseen ulottuvissa silloin kun tarvitaan.

Tyylikästä after-ski’tä hakevia hiihtäjiä palvelee iltapäivisin ravintola Kuuran terassi Veuve Cliquot-kalusteineen ja dj’n tarjoileman musiikin kera. Ei hassumpaa kerrata päivän laskuja auringonpaisteessa, lepakkotuolissa keltaisen viltin alla..

Ravintola Kuuran aurinkoinen terassi - Levin tyylikkäin? Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola Kuuran aurinkoinen terassi – Levin tyylikkäin? Kuva: © Matkoilla-blogi

Ravintola Kuuran alakerrassa sijaitsevaa Pizza Block-kellariravintolaa emme tällä kertaa ehtineet testaamaan, joten seuraavalla kerralla Levillä ollessamme on selvä minne suuntaamme pizzalle…

Onko sinulla kokemuksia näistä Levin ravintoloista?

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet