Alba: Via Vittorio Emanuele II. Kuva: © Matkoilla-blogi

Throwback Thursday: Alba ja Piemonte

by Alex | Matkoillablogi.fi

Päivän valjettua tänään sateisena, ajattelin tänään Throwback Thursday-hengessä muistella aurinkoisempia maisemia ja vuoden 2010 fly & drive-matkaamme Piemonteen ja Pohjois-Italian järvialueelle. Italia on aina ollut sydäntä lähellä matkailumaana – ei vähiten maan loistavan keittiön takia.

Piemontessa pidimme tukikohtanamme Alban kaupunkia, joka on myös tunnettu tryffeleistään ja tämän ympärillä vuosittain järjestettävästä tryffelifestivaalistaan, Fiera Internazionale Tartufo Bianco d’Alba (tänä vuonna festivaali järjestetään jo 85. kertaa, 10.10.-15.11.2015). Itse en ole koskaan ollut mikää tryffelin ylin ystävä, mutta pakkohan se on myöntää, että tryffelin alkulähteillä kyseinen herkku maistui paremmin minulle. Osuutta asiaan voi olla tietenkin silläkin, että viihdyimme hyvin Albassa. Sopivan kokoisen kaupungin seesteiseen ilmapiiriin oli syyskuun alussa helppo rakastua, varmaan osittain siksi, että tryffelifestivaalivieraat eivät vielä kansoittaneet kaupungin katuja.

Kohteen valinnassa vaakakupissa painoivat kuitenkin myös Piemonten alueen upeat, kumpuilevat maisemat, joissa pikkutiet kiemurtelivat viinitarhojen peittämien rinteiden välissä pikkukylästä toiseen. Onhan sittemmin (vuonna 2014) Langhe-Roeron ja Monferraton viinialueet kirjattu UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle Italian 50. kohteena.

Kauniista, vuoristoisemmista maisemista nautimme myös matkamme toisella puoliskolla, Como- ja Lago Maggiore-järvialueilla. Jos Piemonten ja Pohjois-Italian järvialueen tunnelmointi jäi aikaisemmin lukematta, pääseet niihin helposti tästä, koontipostauksen kautta!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet