Näin kesällä kun päivät ovat pitkät ei aina tarvita edes lomaa pientä päiväretkeä tai lyhyttä pistäytymistä varten. Ja mikä parasta: myös lyhyt piipahdus jossain lähikohteessa piristää kummasti! Ja kuten aikaisemminkin olen usein todennut – aina ei tarvitse lähteä kauas löytääkseen uutta, sillä kotimaassa ja myös lähialueilla on paljon mielenkiintoista nähtävää.

Alla viisi vinkkiä päiväretkikohteiksi joko koko päiväksi tai iltapäivä-/iltakohteina.

Helsinki

Ensimmäisenä (etuoikeutetusti pääkaupunkina), ei kannata unohtaa pääkaupunkiseutua ja Helsinkiä, joka mielestäni kesäaikaan nykyään sykkii ja elää aivan eri tavalla kun aikaisemmin. Niin tapahtumat kuin myös runsaslukuiset ulkomaalaiset matkaajat lyövät oman leimansa kesä-Helsinkiin – siitä kannattaa nauttia täysin siemauksin jotta jaksaa taas läpi harmaamman ja hieman seesteisemmän talvikauden. Avuksi mansikkapaikkojen löytämiseen voi halutessaan ottaa Helsingin matkailutoimiston uusimman apuvälineen ”Spotted by locals”, josta löytyy paikallisten vinkkejä ja suosituksia.

Suomenlinna

Mielestäni ihan oman mainintansa mainitsee Suomenlinna, siksikin, että tämä kohde ehkä liian läheisenä usein unohdetaan. Saari sopii läheisyytensä takia erityisen hyvin myös käyntikohteeksi kesäloman ulkopuolellakin, ja kuuluuhan se myös seutuliikenteen piiriin!
Suomenlinnasta myös aikaisemmassa postauksessa Suomenlinnan Panimoravintolasta ja Kuukauden kuvana.

Porvoo – Loviisa

Nämä kaksi pikkukaupunkia idän suunnalla, Porvoo ja etenkin Loviisa unohtuvat turhan usein lyhyempää päiväretkeä suunniteltaessa.
Porvoon vanha kaupunki on upeasti säilynyt alue, jonka pikkuputiikeissa on mukava kierrellä ja mukavia kahviloitakin on tarjolla runsaasti. Porvoon hieman talvisempia maisemia joulun alla aikaisemmassa postauksessa.
Loviisassa on nykyään myös runsaasti kesätapahtumia, mm. Small Ships Race heinäkuussa ja Loviisan Wanhat talot-tapahtuma elokuussa.
Hieman erilaisen päiväretken voi tehdä Porvooseen ja Loviisaan laivalla, jolloin etenkin kaupunkeihin saapumiseen avautuu täysin erilainen näkökulma mereltä päin.

Fiskarsin ruukki

Kesällä Fiskarsin ruukki on vilkkaimmillaan, hienolla ja hyvin säilyneellä, laajalla ruukkialueella on sekä runsaasti tapahtumia että käsityöläisten pajoja.
Fiskarsin retkeen voi hyvin yhdistää myös käynnin Tammisaaressa, jossa suosittelen kahville poikkeamista Café Gamla Stan’iin, josta myös aikaisemmassa postauksessa

Tampereen museokeskus Vapriikki

Tänä kesänä Tampereen museokeskus Vapriikissa on esillä kiinalaista  Terrakotta-armeijaa (näyttely on avoinna aina 1. joulukuuta 2013 asti). Paitsi kiinnostava näyttely keisareiden aarteista myös Vapriikin perusnäyttely, joka käsittelee mm. Tampereen historiaa ja kehitystä on mielenkiintoinen.
Ruokapaikaksi Tampereella voi suositella Panimoravintola Plevnaa ja mikäli haluaa jäädä yöksi majoittua voi yhdessä kaupungin maamerkeistä, Sokos Hotel Ilveksessä.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet