Euroopan joulu: Edinburgh

by Alex | Matkoillablogi.fi

Edinburgh tarjosi meille hyvin erilaisen joulumarkkinakokemuksen (ja oikeastaan ihan bonuksena). Emme nimittäin olleet valinneet viime syksynä kaupunkia matkakohteeksi joulumarkkinat mielessä. Skottilaiset markkinat olivat hieman erilaisia kuin aiemman kokemamme eurooppalaiset joulumarkkinat.

Ei niin, että mitään oleellista olisi puuttunut markkinoilta; kaikki asiaan kuuluvat kojut löytyivät ja glögin tuoksu leijui alueen yllä. Ihmisiäkin oli tungokseen asti. Miksi Edinburghin joulumarkkinat sitten tuntuivat niin erilaisilta? Huomiomme kiinnittyi erityisesti seuraavaan kolmeen asiaan, jotka olivat Edinburghissa hieman tavallisuudesta poikkeavia.

  1. Joulumarkkinat järjestettiin East Princes Street Gardens-puistossa, joka loi hieman erilaiset puitteet markkinoille. Rinteeseen rakennetussa puistossa markkinakojut levittäytyivät suhteellisen kapealle alueelle muutaman eri tasolla sijaitsevan, pitkän käytävän varrelle. Kapeat väylät johtivat tavallista tiiviimpään tunnelman eikä alue ollut kovinkaan helppokulkuinen eri tasojen välissä kulkevien, rakennustelineistä rakennettujen portaiden takia – en suosittele lastenvaunujen kanssa tai huonojalkaisille.
  2. Huvipuistolaitteet olivat markkinoilla isossa roolissa; etenkin pienemmille lapsille suunnattuja laitteita oli paljon, mutta joukossa oli myös muutama isompi, hrujemman näköinen laite. Tokihan perinteinen karuselli on ollut monellakin markkinalla paraatipaikalla (myös Helsingin Tuomaanmarkkinoilla), mutta täällä tivolilaitteiden määrä ja kirjo oli mielestämme tavallista isompi. Ehkäpä brittein saarille ominaista?
  3. Tunnelma joulumarkkinoilla auringon kultaamassa ruskamaisemassa oli erikoinen. Lumettomuushan on yleistä Keski-Euroopan markkinoilla, mutta ruska…enemmänkin mieleen tulivat syksyiset omenakarnevaalit Lohjalla. Talven tuntua oli kuitenkin ilmassa ja kostea kylmä oli hyvä syy pistäytyä glögikojulla.

Edinburghin joulumarkkinat järjestetään tänä vuonna 18.11.2017 – 6.1.2018 (suljettu 25.12. ja 1.1.)

Onko sinulla omaa suosikkia Euroopan joulumarkkinoiden joukossa? Linkkaa kommenttikenttään omat vinkkisi!


Lisää joulutunnelmaa löytyy Joulumarkkinat-tägin alta; kaikki Skotlannin matkaamme liittyvät postaukset löytyvät Matkoilla-blogista Skotlanti-tägin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet