Kuva: © Matkoilla-blogi

Greyfriars Bobby – pieni uskollinen ystävä

by Alex | Matkoillablogi.fi

Ai kuka Bobby? No Greyfriars Bobby tietenkin. Kyseessä on Edinburghin vanhassa kaupungissa, Greyfriarsin hautausmaan vieressä sijaitseva pieni koirapatsas, jota tullaan katsomaan ympäri mailmaa. Skyenterrieri Bobbyn patsas muistaakseni joskus esiintynyt Kymmenen Uutisten loppukevennyksessäkin.

Pitihän meidänkin käydä pikaisesti tervehtimässä Bobbya Edinburghin matkallamme, ja syksyisen harmaan päivän tihkusateessa Bobby näytti hieman surulliselta…

Bobby kuului John Graylle, joka työskenteli Edinburgin poliisilla yövartijana. Tarinan mukaan Bobby vartioi isäntänsä kuoleman jälkeen tämän hautaa Greyfriarsin hautausmaalla vuosina 1855-1872, siis yhteensä 14 vuoden ajan ennenkuin itse kuoli. Bobby on haudattu heti Greyfriarsin hautausmaan muurien sisäpuolelle.
Bobbysta on sittemin tehty sekä sekä elokuvia että kirjoja, tarinan todenperäisyyttä on kyseenalaistettu ja onpa siitä eri versioitakin. Mene ja tiedä mikä on totuus.

Greyfriars Bobbyn patsas kuuluu ehkä kategoriaan ”täysin turhanpäiväiset nähtävyydet”, mutta väliäkö sillä koska tarina on koskettava (ja myös hyvä osoitus tarinoiden voimasta). Ja sitäpaitsi: jokainenhan itse päättää mitkä nähtävyydet pääsevät mukaan omaan matkaohjelmaansa.

Skyenterrieri on pieni, Skotlannin Skyen saarelta peräisin oleva koirarotu, joka on erittäin uhanalainen; maailmassa syntyy vuosittain alle 300 pentua. Luonteeltaan kyseistä koirarotua kuvaillaan lojaaliksi, itsenäiseksi ja jopa itsepäiseksi.
(Lähde: Skyenterrierikerho ry )

Voiko sinun mielestäsi jakaa nähtävyyksiä turhanpäiväisiin tai arvokkaisiin nähtävyyksiin?
Kumpia sinä käytä katsomassa ja miksi?


Kaikki Skotlannin matkaamme liittyvät postaukset löytyvät Matkoilla-blogista Edinburgh-tägin alta.

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet