Habitare 2017 – kymmenen suosikkia

by Alex | Matkoillablogi.fi

Tänäkin vuonna kävimme lähimatkailun merkeissä viikonloppuna yli 55.000 muun kävijän kanssa tutustumassa muotoilun uusiin tuuliin Habitare 2017-näyttelyssä Messukeskuksessa. Oli ilahduttavaa jälleen kerran nähdä kuinka vahva muotoiluosaaminen meillä on Suomessa ja että nuorilla suunnittelijoilla on rohkeutta toteuttaa omaa näkemystään ja myös kaupallistaa sitä.

Messutapahtumat ovat oiva tapa tutustua tiettyyn teemaan kompaktissa ja kattavassa muodossa, joskin nykytrendinä tuntuu olevan, että messuilla on aina esillä myös jonkin verran näytteilleasettajia, jotka eivät tunnu millään tavalla liittyvän messujen pääteemaan. No, eipä siitä haittaakaan ole niin kauan kun messujen pääteema ei näivety.
Uutena näytteilleasettajana mukana oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa IKEA. Heidän osastollaan ei mielestäni ollut sinänsä mitään mullistavaa, mutta se oli hyvä muistutus siitä, miten keskeisessä osassa muotoilu on nykyään kaikessa – riippumatta tuotteen hinnasta.
Ennen kaikkea Habitare muistutti mielestäni siitä, että Suomi on oikeasti muotoilumaa josta voimme olla ylpeitä.

Tässä kymmenen kameraan tarttunutta omaa suosikkia tämän vuoden Habitaressa, olkaa hyvät!

Valaistu kukkalaatikko näytti toimivalta – valaisee tunnelmallisesti ja korostaa kasvia – joka varmaan sekin tykkää lisävalosta meidän pimeässä talvessa.

Pääkäytävä oli tänä vuonna leikkisästi koristeltu ”leijuvilla tuoleilla” – hauska ja näyttävä idea!

Habi Kids – lapsiperheille suunnttau osallistava alue.

Rohn-Rahn -yrityksen tuotteistossa oli runsaasti pegboard-ratkaisuja, jotka tuntuvat olevan nyt kovasti pinnalla. Muotoilumaa Tanska ei taaskaan pettänyt – miten sieltä voikin aina vaan tulla niin hyvännköisiä huonekaluja?

Elina Ulvio: kääntyvät peilit & valot – musta-valkoista ja tyylikästä.

Riku Toivonen: Iso-Taneli-vaateräkki(pienempi versio Pikku-Taneli pyrkii kuvaan vasemalla) – yksinkertaisuus on kaunista.

Wiilu Bike: Puinen polkupyörä – hipstervaroitus?

Toinen tämän vuoden puhutuimmista, uusista näytteilleasettajista olivat kauan Suomeenkin kaivattu MUJI (ihmeellistä, ettei heidän liikettä saada Suomeen – no onpahan aina hyvä syy lähteä Tukholmaan!).

Nooa: puuviiluinen lamelliseinä, johon yhdistetty värikäs led-valaistus – tyylikästä valojen, varjojen ja värien leikittelyä.

Suomen Verhoilijamestarien Liitto ry:n toteuttama Suomi100-teemainen alue ”100 tuolia”. Tuolit huutokaupattiin sunnuntai-iltapäivänä, ja ovat nyt saaneet uudet kodit.

Bonustärppinä vielä ilman kuvaa MUJI’n pääjohtajan, Masaaki Kanain Habitaren mielenkiintoisimmaksi valitsema messutärppi, Mammuttikodin #olokoto. Kompaktissa ja modernissa pikkumökissä meitä viehätti erityisesti lasikatto.

Kävitkö sinä Habitaressa tänä vuonna? Mitkä olivat sinun omat suosikkisi – linkkaa mielellään kuviin omissa kanavissasi, mikäli olet julkaissut kuvia!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä...

2 kommenttia

Jenni / Unelmatrippi 22/09/2017 - 4:10 pm

Ei tullut Habitaressa käytyä, mutta oli kiva lukea tunnelmista. Mun piti tänä vuonna käydä (ekaa kertaa), mutta en sitten lopulta millään ehtinyt. Ehkä ensi vuonna sitten!

Vastaa
alex 22/09/2017 - 10:26 pm

Kiitos kommentista Jenni!
Kiva jos pystyi edes hieman välittämään tunnelmia. Toivottavasti ehdot sitten ensi vuonna käymään.

Vastaa

Jätä kommentti

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä, jotta käyttökokemuksesi paranisi. Oletamme, että tämä on sinulle OK. Jatka klikkaamalla "Hyväksy". Hyväksy

Evästeet